Ohjelma > Lauantain ohjelma (Viikonlopun ohjelmakartta)

Tarkemmat ohjelmatiedot päivittyvät tännekin ennen tapahtumaa!

Lauantai 23.3.

Päiväohjelma kello 11-17.

Finnkino Plevna (Cosplay)
Werstas - Auditorio
Werstas - Työväentalo, 2. kerros
Werstas - Näyttelytila Kisälli, 2. kerros
Werstas - Ala-aula
TR1 Taidehalli
Vooninki
Rupriikki
Kahvila Nostalgia / Sarjakuvataiteilijoiden päiväkahvit
Juvenes Ziberia / myyntipöydät ja signeeraukset
Lastenkulttuurikeskus Rulla

Iltaohjelma ja klubit
Sarjisjatkot Plevnassa
Kuplii-Iltaklubi
Hopeanuoli-megazone

Finnkino Plevna

12.00-13.30Cosplaykilpailu

Werstas - Auditorio

11.00Avajaiset - Kari Korhosen lyhyt haastattelu
Tampere Kuplii 2013 sarjakuvafestivaalien avajaiset sekä kunniavieras Kari Korhosen lyhyt haastattelu.
12.00Sarjakuva-Finlandia-voittajien Lauri ja Jaakko Ahosen haastattelu
Vuoden 2013 Sarjakuva-Finlandia-palkinnon Pikku Närhi-albumillaan voittaneiden Lauri ja Jaakko Ahosen haastattelu. Haastattelija toimii Ilpo Koskela.
13.00Kari Korhosen ja Aki Hyypän haastattelu
Tampere Kupliin kunniavieraan Kari Korhosen ja Aku Ankan päätoimittajan Aki Hyypän yhteinen haastattelu.
14.00Mitä jos Aku Ankka ei olisi koskaan syntynyt? Vaihtoehtoinen todellisuus Don Rosan sarjakuvissa.
Ruukun henki toteuttaa Akun toiveen ja näyttää Ankkalinnan sellaisena kuin se olisi, jos Aku ei olisi koskaan syntynyt. Kaikki on pielessä ja Akun tajuaa merkityksensä koko kaupungille. Don Rosan sarjakuva "Olla kuin ei olisikaan" ("The Duck Who Never Was") sisältää magiaa, vaihtoehtoisen todellisuuden, intertekstuaalisia viittauksia ja postmodernia parodiaa. Mutta samalla se myös esittää kysymyksen: millainen meidän maailmamme olisi ilman Aku Ankkaa? - Katja Kontturi
15.00Sarjakuvakoulut
Suomessa on useita sarjakuvakoulutusta tarjoavia oppilaitoksia. Limingan kansanopiston, Oriveden opiston, Kymenlaakson opiston, Muurlan opiston ja Lahden muotoiluinstituutin edustajat keskustelussa. Haastattelijana Reima Mäkinen.
16.00 Ikuiset kamppailut - historiallinen Jarla/Hiltunen -haastattelu.
Pertti Jarla ja Petri Hiltunen keskustelevat uutuusalbumeistaan, joissa kummassakin käsitellään historiallisia sotia. Haastattelijana Vesa Kataisto.

Werstas - Työväentalo, 2. kerros

11.00Kumipukuja, nostalgiaa ja rahastusta: miten sarjakuvafilmatisoinneista tuli Hollywoodin rahasampo?
Otto Sinisalo käy läpi esitelmässään supersankareiden pitkän matkan paperilta valkokankaalle ja analysoi supersankarifilmatisointien vuodesta toiseen kestävän suosion syitä
12.00Batman
Lepakkomies on ollut ensihetkistään alkaen yksi suosituimpia sarjakuvasankareita. Yli 70 vuotisen uransa aikana viittaritarin olemus on muuttunut kaiken aikaa. Jouko Ruokosenmäki katsahtaa menneisyyteen ja käy läpi Batmanin historiaa 30-luvun lopusta viimeaikoihin, hassunhauskoista avaruusseikkailuista äreisiin kostotarinoihin.
13.00Vanhemmuus sarjakuvissa
Millaisena lapsiperheen arki näyttäytyy sarjakuvissa? Löytyykö sarjakuvamaailmasta vertaistukea univaikeuksista kärsiville vanhemmille? Vanhemmuuden iloista ja suruista, vaikeuksista ja voitoista keskustelemassa uunituoreen ättä ääriolosuhteissa-albumin pyöräyttänyt Sanna Ala-Ojala, Kafkan Tutti-albumin tekijä Karri Laitinen ja e-kirjana julkaistun Ei voi perua-sarjakuvakirjan tekijä Linda Saukko-Rauta.
14.00Nettisarjakuvat - ponnahduslauta painotuotteeksi vai ihan oma juttunsa?
Onko nettisarjakuva hyvä ponnahduslauta oman albumin julkaisulle? Vai onko sarjakuvablogin piirtäminen enemmän päiväkirjamaista oman elämän pohdintaa? Onko blogimaailman yhteisöllisyys tärkeää? Nettisarjakuvista keskustelemassa Harmaan Pupun Päiväkirjan Heta Happonen, Office Animalsin Jaakko Alajoki sekä Saukon Taivaspaikan Linda Saukko-Rauta.
15.00Hopeanuolen vaikutus koirasarjakuviin
Miten Hopeanuoli-sarja on vaikuttanut suomalaisten eläinsarjakuvien tekoon? Ovatko Ginga-vaikutteet hyvä vai huono asia?
16.00Efekti- ja tehostemaskeerausluento
Ari Savonen kertoo ja esittelee maskeerauksen saloja. Kuinka esimerkiksi teet inspiraation avulla halvalla materiaaleja. Mitä muuta tarvitset tietää osien askartelusta ja tekemisestä.

Werstas - Ala-aula

Viiden minuutin pikamuotokuvia Werstaan aulassa. Vapaaehtoinen maksu.
13.00-15.00Piirtämässä Jaana Suorsa

Werstas - Näyttelytila Kisälli, 2. kerros

13.00Sarjakuvatyöpaja Gipsy Comix hengessä
Minä, te ja muut -näyttelyyn liittyvä kaikille avoin työpaja Werstaalla, näyttelytila Kisällissä. Ohjaajana kuvataiteilija KIba Lumberg, vapaa pääsy.

TR1 Taidehalli

11.30Lauri Ahonen: Pikku Närhi.
Vuoden ehkä visuaalisesti komeimman kotimaisen sarjakuva-albumin piirtäjä haastattelussa.
12.00Lempo Kustannuksen uutuudet: P.A. Manninen
P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio ja Tampellan sähköenkeli. Tampereen oma supersankari Kapteeni Kuolio kohtaa uudessa pitkässä seikkailussaan mystisen robottinaisen. Epilän Roomalaisen kylpylän raunioissa tapahtuu kummia. Paikallishistoriaa sarjakuvatohtorin tapaan.
12.30Lempo Kustannuksen uutuudet: Jope Pitkänen
Jope Pitkänen: Persupolis 2. Persupoliksen jatko-osassa vihapuheen keskeyttää vain naurun remakka. Ongelmat eivät poistu kieltämällä ne, eivätkä luultavasti edes nauramalla niille, mutta jälkimmäinen tapa lienee silti parempi hoitokeino.
13.00Zum Teufel -kustantamon uutuudet: Jarkko Vehniäinen
Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto. Vuonna 2010 ilmestyneen mv-pokkarin materiaali albumimuodossa ja nelivärisenä. Mukana myös sunnuntaisarjoja.
14.00Arktisen Banaanin uutuudet
JP Ahonen,Petri Hiltunen, Pertti Jarla, Pauli Kallio, Christer Nuutinen, Aapo Rapi ja Kari Sihvonen kertomassa uutuusalbumeistaan. Haastattelijana Vesa Kataisto.
15.00Ihanat naiset strippaa
Kolme saman ikäistä naista jotka tekevät strippisarjakuvia. Miten niin pääsi käymään? Haastattelijana Joonas Lehtimäki.
16.00Salakaadot seis! -sarjakuvahuutokauppa
Sudet ovat Suomessa vähissä. Niitä on jäljellä enää ainoastaan 120-135 yksilön verran. Suurin uhka susille on niiden salametsästys ja tällä menolla lajia uhkaa sukupuutto. Salakaadot seis! -sarjakuvahuutokaupan tuotot ohjataan Luonto-Liiton susiryhmän salametsästyksen vastaiseen kampanjointiin. Tilaisuudessa huutokaupataan kymmenen sarjakuvaoriginaalia ja mukaan saattaa mahtua yllätyksiäkin. Yhteistyössä Arktinen Banaani ja Suomen Hopeanuolifanit ry. Huutokaupan juontaa kampanjan suojelija Roman Schatz

Wacom Cintiq 22" piirtonäyttö kokeiltavana TR1 Taidehallissa.
Tamperelainen AN-Cadsolutions tuo Tampere Kupliiseen monien ammattitaiteilijoiden käyttämän piirtonäytön. Käy kokeilemassa miten piirtäminen onnistuu kuvaruudulla, tai katso miten se sujuu muilta. TR1 Taidehallissa lauantaina ja sunnuntaina klo 11-17.


Vooninki

12.00Kas Kissa!
Ninni Aalto ja Tuuli Hypén ovat keränneet kissajuttuja omien ja tuttujensa kokemusten pohjalta. Iloinen teos hassujen kissojen ja kissan hassuuttamien ihmisten yhteiselosta.
13.00Kramppeja ja nyrjähdyksiä - Viidakon vaarat
Arkipäivän draamakomediaa sarjakuvan keinoin Pauli Kallion ja Christer Nuutisen uusimmassa kokoelmakirjassa. Tekijöitä haastattelee Jyrki Jantunen.
14.00Jukka Tilsa: Eikka Etevä hurmaa hameväen
Iskuvinkit uusiksi! Sovellukset omalla vastuulla! Konstit ovat monet, mutta harvat erityisen hyvät, kun Eikka Etevä pyrkii saavuttamattoman sukupuolen suosioon. Haastattelijana Antti Seppänen.
15.00Hanneriina Moisseinen: Isä
Läheisen kuolema on omaiselle helpompi asia kuin tämän katoaminen. Kun ihminen katoaa ilman syytä, ei voi kuin odottaa. Joskus omaisten epätietoisuus kestää vuosia. Missä vaiheessa kadonneesta aletaan puhumaan menneessä aikamuodossa? Missä vaiheessa voi surra? Isä on Hanneriina Moisseisen kolmas sarjakuva-albumi - omaelämänkerrallinen kirja katoamisesta, toivosta, unohtamisesta ja muistamisesta. Tekijää kirjan tiimoilta haastattelee Tommi Musturi.

Rupriikki

12.00Kollaasisarjakuvapaja (Nonstop -paja)
Kollaasisarjakuvapajassa vanhat Seiskojen ja Me Naisten hahmot saavat uudet tarinat sekä kiiltokuvien hahmot alkavat seikkailemaan uusissa ympyröissä. Jotta kollaasitekniikan pariin pääsisi heti taiteilemaan, niin tarinan suunnittelua varten pajassa tehdään lyhyitä inspiroivia tehtäviä.
14.00Ginga Room
Koirankorva- ja häntäpaja, sekä koiraeläinten piirtopaja! Tule piirtämään ja askartelemaan, paikalla osaavat ohjaajat.

Kahvila Nostalgia / Sarjakuvataiteilijoiden päiväkahvit

Sarjakuvataiteilijoiden päiväkahvit tarjoavat mahdollisuuden jutustella mukavia ja nauttia kupposen omakustanteista kahvia/teetä sarjakuvataiteilijan seurassa!
Ennakko-ilmoittautuminen Info-pisteellä, 10 ensimmäistä mahtuu mukaan!

12.00-13.00Petri Hiltunen
15.00-16.00Kari Korhonen

Lastenkulttuurikeskus Rulla

13.00HÖH!
HÖH! Sarjakuvataiteilijat Milla Paloniemi, Anni Nykänen, Tuuli Hypén ja Joonas Lehtimäki, sekä muusikot Antti Hintsa ja Karri Lehtonen improvisoivat musiikkikappaleita yleisön toiveiden mukaisesti ja kuvittavat niitä samalla. Riemukas esitys kaikenikäisille.
14.00-
14.30
Cosplayharrastuksen esittelyä

Juvenes Ziberia / myyntipöydät ja signeeraukset

Avoinna 10-17: Myyntialue Juvenes Ziberiassa.

13.00Sarjakuva-Finlandia voittajat Lauri ja Jaakko Ahonen
Sarjakuva-Finlandia palkinnon tämän vuotiset voittajat Lauri ja Jaakko Ahonen signeeraavat teoksiaan myyntipöytäsalin edessä.
14.00Kari Korhonen
Aku Ankka piirtäjä ja käsikirjoittaja sekä Tampere Kupliin kunniavieras Kari Korhonen signeeraa töitään myyntipöytäsalin edessä.
15.00 Petri Hiltunen
Muun muassa Praedor, Kalkkaro sekä uusista Anabasis-sarjakuvistaan tuttu Petri Hiltunen signeeraa töitään myyntipöytäsalin edessä.
16.00Turun sarjakuvakaupan osasto
HÖH! -porukka (Milla Paloniemi, Anni Nykänen, Antti Hintsa, Joonas Lehtimäki, Karri Lehtonen) signeeraa lastensarjakuvakirjaansa (Höh! ...ja muita sarjakuvakertomuksia lapsille). Tekijät signeeraavat tarvittaessa myös muuta tuotantoaan. Milla Paloniemi signeeraa lisäksi uutta albumiaan Veera & minä.

Hopeanuoli-megazone kello 19.00

Kaikille Ginga-saagan ystäville suunnattu yksityinen megazonekierros 23.3.12 klo 19:00-19:30, luvassa Weed-taustamusiikkia!
Tule pelaamaan ikimuistoinen pelikierros yhdessä muiden mukavien Ginga-fanien kanssa. Ilmoittautuminen ennakkoon affaokami(at) hotmail.com
tai lauantana klo 18 mennessä yhdistyksen infopöydässä, hinta 10e/osallistuja. Paikkoja rajoitetusti, varaa ajoissa omasi!
Järjestäjä: Suomen Hopeanuoli-fanit ry

Juvenes
Tracon
B2
Panimoravintola Plevna