Ohjelma > Sunnuntain ohjelma (Viikonlopun ohjelmakartta)

Tarkemmat ohjelmatiedot päivittyvät tännekin ennen tapahtumaa!

Sunnuntai 24.3.

Päiväohjelma kello 11-17.

Werstas - Auditorio
Werstas - Työväentalo, 2. kerros
Werstas - Ala-aula
TR1 Taidehalli
Vooninki
Rupriikki
Kahvila Nostalgia / Sarjakuvataiteilijoiden päiväkahvit
Juvenes Ziberia / myyntipöydät ja signeeraukset

Werstas - Auditorio

11.00Cosplayvalokuvaus: Opi säännöt ja riko ne
Suomalaisen cosplayvalokuvauksen historia, nykypäivä ja kokoelma yhden hipin ajatuksia. - Kyuu Eturautti
12.00Elämän kartoitus 2
Mauri "Moog" Konttisen massiivisen elämäkerran toinen osa kurvailee jo täysillä rocktähteyden pyörteisiin vuosina 1970-1976, sarjakuviakaan unohtamatta. Haastattelijana Asko Alanen.
13.00Hauskaa juuri nyt!
Ajankohtaisten piirrosten tekijät keskustelemassa. JP Ahonen, Seppo Leinonen, Pekka Rahkonen ja Juha Sihto, haastattelijana Timo Kokkila.
14.00Pelit ja pelisarjikset
Pintaraapaisu lisensoinnin ja myynninedistämisen maailmaan. Elokuvat ja videopelit kulkevat käsi kädessä sarjakuvien kanssa viihteen rintamalla. Mutta kuinka videopelien immateriaalioikeuksia käytetään sarjakuvien maailmassa? Millaisia pelisarjakuvia on tehty ja ovatko ne vain pelien markkinointituotteita ilman omaa sisältöä, vai löytyykö promotuotteiden seasta myös jotain omilla jaloillaan seisovaa? - Jukka O. Kauppinen
15.00Marvelin kasvattama
Mia Meri löysi kymmenvuotiaana Marvelin supersankarisarjakuvat ja kasvatti itsensä siitä lähtien Ryhmä-X:n oppeja noudattaen. Millaisen maailmankuvan Marvel tarjosi teinitytölle ja mitä se opetti ihmisistä? Jäikö traumoja? Tarttuiko matkaan jotain, mistä on hyötyä myös aikuisena?
16.00Fletcher Hanksin ilosanoma
Lyhyt esitelmä amerikkalaisen sarjakuvalehdistön suuresta tuntemattomasta taiteilijasta. Hän piirsi aktiivisesti vain muutaman vuoden 1940-luvun alussa ja löytyi myöhemmin puiston penkiltä kuoliaaksi jäätyneenä. Esimerkkinä Hanksin taiteesta toimii episodi supersankarisarjakuvasta Stardust. - P.A. Manninen

Werstas - Työväentalo, 2. kerros

12.00Taiteentekijän kotisivupalvelu Taidesivut.net
Palvelusta kertovat sen henkilökunta ja Taidesivut.netin kautta työllistyneet sarjakuvapiirtäjät. Taidesivut.net on taiteilijoiden kotisivupalvelu, jossa taiteilijat esittelevät osaamistaan sekä vastaanottavat työtarjouksia ja teosten ostajien yhteydenottoja.
13.00"Lopunperä 3 -sielujensyöjä saapuu" albumin julkistus
Lopunperä-sarjan tekijä Miha Rinne esittelee uuden albumin ja kertoo sarjan historiasta ja pelikytköksistä. Haastattelijana Jukka O. Kauppinen. Lisäksi näytetään ensimmäistä kertaa video alkuperäisestä pelidemosta vuodelta 2002, johon sarjakuva alunperin perustui.
14.00Interplanetaarinen sarjistietokilpailu
Tule testaamaan sarjakuvatuntemuksesi tähän leikkimieliseen visailuun, jossa luvassa kysymyksiä sarjakuvan koko kentän laajuudelta. Ei ennakkoilmoittautumista, tule paikalle ja näytä taitosi! - Mikko Lammi
15.00Kultainen nuoruus
Jouko Nuoran palkittu omaelämäkerrallinen sarjakuva-albumi kertoo nuoren miehen kasvutarinan, särmiä unohtamatta. Haastattelijana Asko Alanen.
16.00Sarjakuvantekijät ry:n Vuoden sarjakuvateko-palkinnon ja apurahojen jako.
Sarjakuva-ammattilaisten yhdistyksen puheenjohtaja Harri "Wallu" Vaalio kertoo lyhyesti järjestöstä, jakaa viidennentoista Vuoden sarjakuvateko-palkinnon ja Pätkä-apurahat.

Werstas - Ala-aula

Viiden minuutin pikamuotokuvia Werstaan aulassa. Vapaaehtoinen maksu.
11.15-13.00Piirtämässä Jouko Nuora
13.30-14.45Piirtämässä Jouko Nuora
16.00-17.00Piirtämässä Jouko Nuora

TR1 Taidehalli

12.00Villimpi Pohjola - Pelinavaus & Perkeros
Villimmän Pohjolan remix-albumi sisältää loppuunmyytyjen omakustanteiden parhaimmistoa sekä uutta, ennenjulkaisematonta materiaalia. Pelinavauksen lisäksi Ahonen kertoo tulevasta, KP Alaren kanssa juonitusta Perkeros-sarjakuvaromaanistaan. - JP Ahonen
13.00Kulinaarisia kuvia
Miten sarjakuva formaattina taipuu keittokirjan tarpeisiin? Onko pääosassa sarjakuva vai ruokaohjeet? Tarvitseeko kääntäjän testata reseptejä? Asiasta keskustelemassa vegaanisten sarjakuvakeittokirjojen äiti Milla Paloniemi, Mangakeittokirjan kääntäjä J.L Pii sekä Suomen ensimmäisen sarjakuvakeittokirjan tekijä Ilpo Koskela.
14.00Pertti Jarla: Fingerpori ja Kapteeni Tserep
Maan suosituimmalta sarjakuvantekijältä ilmestyi Fingerporin lisäksi myös vakava sotaseikkailu. Kyllästyttääkö vitsien laukominen, vai virkistääkö vaihtelu? Haastattelijana Vesa Kataisto.
15.00Oni Kudaki 3
Kristian Huitulan uusi albumi jatkaa historialliseen Japaniin sijoittuvaa seikkailua. Haastattelijana Reima Mäkinen.

Wacom Cintiq 22" piirtonäyttö kokeiltavana TR1 Taidehallissa.
Tamperelainen AN-Cadsolutions tuo Tampere Kupliiseen monien ammattitaiteilijoiden käyttämän piirtonäytön. Käy kokeilemassa miten piirtäminen onnistuu kuvaruudulla, tai katso miten se sujuu muilta. TR1 Taidehallissa lauantaina ja sunnuntaina klo 11-17.


Vooninki

12.00Peräsmies 30 v. & poika 10 v.
Timo Kokkila kertoo Pahkasian pahanhajuisen supersankarin historiasta ja nykyisistä toisen polven pörinöistä Koululaisessa.
13.00Tezuka-keskustelu
Mangan jumala sarjakuvantekijä Mäkisen ja kustantaja Valkaman näkökulmasta. Erityistarkastelussa juuri suomeksi julkaistu Viidakon valtias (Jungle Taitei).
14.00Paperi hajoaa, sähköt menevät. Miten sarjakuvan historia pelastetaan?
Menneinä vuosina käyttökuvituksen originaalit heitettiin usein käytön jälkeen roskiin, samaa tapahtuu edelleen. Miten sarjakuvan ja kuvitustaiteen historia voitaisiin säilyttää, ja kuka sen tekisi?
15.00Emmi Valve: Sit kun sun naama räjähtää
Sit kun sun naama räjähtää sisältää Emmi Valveen päiväkirjamerkintöjä vuoden 2011 ajalta. Yksinäisyyden, seksin ja rakkauden lisäksi teos kertoo läheisen ihmisen kuolemasta, kaipuusta ja aikuistumisesta. Valvetta esikoisalbumistaan haastattelee Tiina Lehikoinen.
16.00Lauri Mäkimurto: Keittokirja
Keittokirja on mustan huumorin sävyttämä ekspressiivinen kuvaus nuoren aikuisen matkasta itseensä. Teoksen päähenkilö on todellisuudesta syrjäytyvä miehenalku, jonka ajatuksissa ja teoissa risteilevät nyky-yhteiskunnan hedonistiset ja päämäärättömät unelmat. Lauri Mäkimurtoa tämän erilaisesta keittokirjasta haastattelee Tommi Musturi.

Rupriikki

12.00Ginga Room
Koirankorva- ja häntäpaja, sekä koiraeläinten piirtopaja! Tule piirtämään ja askartelemaan, paikalla osaavat ohjaajat.

Kahvila Nostalgia / Sarjakuvataiteilijoiden päiväkahvit

Sarjakuvataiteilijoiden päiväkahvit tarjoavat mahdollisuuden jutustella mukavia ja nauttia kupposen omakustanteista kahvia/teetä sarjakuvataiteilijan seurassa!
Ennakko-ilmoittautuminen Info-pisteellä, 10 ensimmäistä mahtuu mukaan!

12.00-13.00Sarjakuva-Finlandia voittajat Lauri ja Jaakko Ahonen
13.00-14.00Pertti Jarla
15.00-16.00Milla Paloniemi

Juvenes Ziberia / myyntipöydät ja signeeraukset

Avoinna 11-17: Myyntialue Juvenes Ziberiassa.

13.00Sarjakuva-Finlandia voittajat Lauri ja Jaakko Ahonen
Sarjakuva-Finlandia palkinnon tämän vuotiset voittajat Lauri ja Jaakko Ahonen signeeraavat teoksiaan myyntipöytäsalin edessä.
14.00Turun Sarjakuvakaupan osasto
Su klo 14 Turun Sarjakuvakaupan osasto: Keittokirja 2:n tekijöistä paikalla Milla Paloniemi, Joonas Lehtimäki, Antti Hintsa ja Tuuli Hypén. Tekijät signeeraavat myös muuta tuotantoaan.
15.00Pertti Jarla
Fingerporin tekijä Pertti Jarla signeeraa töitään myyntipöytäsalin edessä.
Juvenes
Tracon
Panimoravintola Plevna
B2